Hoofdkantoor ARDO

Nieuwbouw hoofdkantoor op de fabriekssite te Ardooie; incl. semi-publieke functies

foto's © Luc Roymans

ARDO, producent van diepvriesgroenten, -fruit en -kruiden besliste hun nieuwe hoofdkantoor te bouwen op hun productiesite temidden de productievelden te Ardooie. Met BVDL architecten ontwierpen we een gebouw in 5 verdiepingen dat naadloos in de industriële site past maar toch de présence heeft van een hoofdkantoor. De grote verrassing zit binnenin het strakke volume. Een groene patio en vide creëren een aangename werkomgeving met royaal daglicht en veel doorkijken tussen de verschillende functies van het gebouw.

Bezoekers en kantoormedewerkers betreden het gebouw via de middelste verdieping, de publieksvloer. Rondom de centrale inkomhal met beleveniscentrum vind je een demokeuken, auditorium, vergadercentrum, cafetaria en productontwikkelingskeuken. Riante wenteltrappen bieden toegang tot de 2 bovengelegen kantoorverdiepingen, waar gewerkt wordt volgens de principes van het nieuwe werken. De flexibele individuele werkplekken liggen aan de buitengevel, beschermd door de dubbele gevel met geperforeerd gevelscherm. De meer interactieve kantooractiviteiten liggen rondom de groene patio en de vide: de vergaderruimtes, informele werkplekken, concentratiecellen,...

De sokkel van het gebouw dient ook als nieuwe toegang tot de fabriekssite voor de fabrieksmedewerkers. De fabrieksvloer biedt enkele functies voor hen, waaronder lockers, kleedruimtes, kledijvoorziening (PBM's), HR diensten, Interimkantoren, sanitairen, bedrijfsarts,... 

De onderste verdieping is een ondergrondse parking met oplaadpalen voor een 60-tal wagens.