Nieuwbouw kantoor ARDO te Zundert

Nieuwbouw kantoor op de fabriekssite te Zundert

Tijdens de succesvolle samenwerking met onze bouwheer ARDO voor hun hoofdkantoor werd ons ook de vraag gesteld voor een nieuw kantoor bij de productiesite te Zundert. Het naastgelegen natuurdomein was het ideale decor voor de gewenste werkplekken binnen het kantoor. Deze uitgesproken oriëntatie kreeg expressie in het gebouw door een opengewerkte achtergevel. De zonnewering van deze zuidoost gerichte gevel werd gerealiseerd door een luifelconstructie die eveneens dienst doet als evacuatieterras.

De overige 3 gevels in aluminium gefelste gevelpanelen maken dat het kantoor past in het eerder droge volumespel van de fabriekssite. Op de verdieping zijn de gevelpanelen geperforeerd en dienen gelijk als zonnewering.

Net zoals bij de hoofdvestiging in Ardooie zit de verassing van het kantoorgebouw in het interieur. Bij het betreden van het gebouw ontwaart zich een lichtrijke aangename sfeer. Vides en doorkijken laten de activiteiten binnen het kantoorgebouw zien en creëren een gemeenschappelijke productieve werkvibe. 

Het gebouw is opgedeeld in een deel strict voor medewerkers en anderzijds een semi-publiek deel, waar ook bezoekers kunnen ontvangen worden. Een inkomhal met vide kan dienen voor opleidingen of presentaties, een mobiele wand maakt een flexibele scheiding met een grote vergaderzaal, waar dan weer de demo-keuken aan gekoppeld is.

De kantoorwerkplekken bestaan uit landschapskantoren, concentratiewerkplekken en flexibel te gebruiken individuele werkplekken. De dienst HR en financiën hebben omwille van privacyredenen wel een besloten werkplek.