Sporthal en ontmoetingscentrum te Desselgem

2 publieke gebouwen rond een publieke ruimte

Dit project combineert een sporthal en ontmoetingscentrum temidden een rustige wijk. De ruimte die opgespannen zit tussen de 2 openbare gebouwen combineert de toegangen tot de gebouwen met een speelplein, een grasplein/ activiteitenplein en een caféterras.

De sporthal had een grotere vrije hoogte nodig en werd een verdieping verzonken om de impact op de omliggende bebouwing te beperken. Beide gebouwen werden opgetrokken volgens industriële bouwprincipes om grote overspanningen te realiseren en de kost te drukken. De gevels krijgen kleurgeschakeerde betonpanelen, ook om de schaal te verkleinen. 

Het ontmoetingscentrum bevat een grote zaal opdeelbaar door gordijnen tot verschillende zaalgroottes. Aan de andere zijde van de inkomhal liggen kleinere vergaderruimtes, ook flexibel bruikbaar door verschillende mobiele panelenwanden.